Önéletrajz varázsló - Önéletrajz sablonok

Hasznos segítség, hogy elkészítsd gyorsan önéletrajzodat!


Milyen a jó szakmai önéletrajz tartalma?

A következőkben bemutatunk egy általunk kedvelt, úgy nevezett funkcionális önéletrajzot. Ez egy jól áttekinthető forma.

Most menjünk végig az egyes pontokon!

Jelentkezés célja:
Itt kell megjelölni tömören azt a beosztást, amit szeretne betölteni. Ha az új beosztás és az Ön eddigi pályafutása nem teljesen fedik egymást, hangsúlyozza az értékeit, eredményeit, amit a kívánt pozícióban hasznosíthatna.

Képességek:
Itt kell kihangsúlyozni és tételesen felsorolni a személyes jellemzőket, tudást, tapasztalatot, melyek megkülönböztethetik a többi jelölttől.

Képzettségi adatok:
A jelenből kiindulva kronologikus sorrendben kell feltüntetni a szakmai képesítést/képesítéseket (iskolák, tanfolyamok…)

Szakmai tapasztalat:
A jelenből kiindulva kronologikus sorrendben kell feltüntetni a szakmai tapasztalatokat. Kezdje a cég megjelölésével, ezt kövesse a pozíciója, amit a cégnél betöltött, végül a feladatai, melyeket ellátott. A cégeket a feladatok és felelősség érdekli. Legyen tárgyilagos, ne vesszen el a részletekben!


Nyelvismeret és a számítógépes ismeret:
Itt kerül(nek) tételesen felsorolásra a nyelvek, az azokból szerzett nyelvvizsgák, esetlegesen a gyakorlati ismeret. A számítógépes programok ismeretét szintén itt kell feltüntetni.

Személyes adatok:
Magától értetődő. A hobbik leírásánál van még lehetőség "kiugrani" a többi pályázó közül: jó benyomást kelt a csapatsport és lehet, hogy egyezik a hobbija leendő főnökével is.

Fontos, hogy az önéletrajz ne tartalmazzon hamis adatokat, információkat! Ezek úgy is kiderülnek.